Meershuisje

Installatie internationaal kunstenparcours Contrei Live

Het Meershuisje is een artistieke interventie aan het kunstenparcours van Contrei live. Het huisje plaatst het landschap van de Gaverbeekse Meersen in Waregem op een bijzondere manier in de kijker voor haar inwoners en bezoekers. Deze uitkijkpost en bezinningsplek biedt een bijzonder perspectief op het landschap met de Gaverbeek, uitgestrekte weilanden en aanwezige biodiversiteit. Een periscoop in de schoorsteen van het huisje geeft bovendien een panoramisch vogelvluchtperspectief op de meanders in het landschap. Het Meershuisje presenteert zich als een archetype huis, waardoor letterlijk een fysiek en herkenbaar adres wordt toegevoegd aan het weinig toegankelijke natuurgebied.

Projectinformatie
Locatie
Gaverbeekse Meersen, Waregem (België)

Opdrachtgever
Intercommunale Leiedal

Programma
Installatie

Jaar
2019 – 2020

Status
Opgeleverd (1e prijs competitie)

Aannemer
P&B Houtbouw

Fotografie
Contrei Live

Publicatie
Contrei Live, Architectenweb, de Architect, designboom, ROOM Diseño, New Generations, Het nieuws van West-Vlaanderen, inVlaanderen, Contrei Live: The Game (mobiele applicatie)

Reportage
Focus & WTV (De Kunstrepubliek)